Afvallen met eiwitshakes hoe werkt dat nou precies?

Wie snel even wat research doet over de eiwitshakes en hoe je daarmee af kunt vallen zal waarschijnlijk tot de volgende conclusie komen; je valt af met dieet shakes omdat je langer een vol gevoel hebt, en daardoor minder zult eten. Dit is inderdaad correct maar wanneer je gebruik maakt van eiwitshakes zijn er nog een aantal dingen meer die gunstig kunnen zijn voor het proces van afvallen, en eventueel zelf het proces om gezonder te gaan leven. Want de kilootjes die eraf gaan hoeven er niet meteen weer bij te komen.

Het jo-jo effect blijft je bespaard
Ondanks dat het volgen van een eiwitdieet (wat er ook beweerd wordt) best wel zwaar kan zijn in de eerste week of eerste twee weken, gaat je lichaam niet in de ‘spaarstand’; met andere woorden je lichaam zal niet denken dat je jezelf uithongert en daardoor alle voedingstoffen die het binnenkrijgt om gaan zetten naar vet. Of zodra je weer normaal gaat eten meteen alle pondjes er weer aan kleven. Dit is echter wel afhankelijk van wat je leefstijl is nadat je je dieet afgesloten hebt.

afslanken met shakes

Eiwit stopt de groei van vetcellen
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat er eiwitten zijn die ervoor zorgen dat je vetcellen niet meer groeien, het percentage vetcellen in ons lichaam zal gelijk blijven. Wanneer we dikker worden groeien de vetcellen wanneer we afslanken verkleinen deze vetcellen. In bepaalde eiwitten zitten enzymen die de groei van de vetcellen blokkeren. Wanneer je gezond eet in combinatie met een eiwitshake kan je ervoor zorgen dat je de opslag van vet tegengaat.

Stabilisatie van de bloedsuikerspiegel
Door het gebruik van eiwitshakes zal je een voller gevoel hebben, maar je bloedsuiker waarden worden ook beter op peil gehouden. Hierdoor heb je minder de behoefte om te gaan snoepen, wat ook weer ten gunste is van de lijn. Met andere woorden; eiwitshakes (mits je deze goed gebruikt) kunnen ervoor zorgen dat je snel en gemakkelijk af kunt vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *