Gezondheidsvoordelen van CBD olie

Een olie die de laatste tijd aan populariteit gewonnen heeft is CBD olie, voluit Cannabidiol. De olie is afkomstig van bladeren en bloemtoppen van vezelhennep. Deze olie komt ook voor in cannabis, maar is niet verslavend en is juist heel goed voor de gezondheid. Omdat de olie 100% natuurlijk is heeft het een heleboel gezondheidsvoordelen.

Een gezonde nachtrust dankzij CBD olie

Wat zijn de concrete gezondheidsvoordelen van CBD olie? Om te beginnen is het een goede hulp voor een gezonde nachtrust. De kwaliteit van de slaap wordt enorm verbeterd, omdat CBD olie het lichaam en de geest maar ook de spieren ontspant. Dit alles maakt het gemakkelijker om in slaap te vallen en ook diep te slapen.

Gezondheidsvoordelen voor hart en huid

CDB olie is ook een goede bescherming voor hart- en bloedvaten, maar ook de huid. Cannabidiol is een natuurlijk anti-aging product, omdat het de gezonde cellen langer behoud en beschermt. Daarnaast is het een antioxidant, die erom bekend staan de huid te beschermen tegen vrije radicalen en dus veroudering. Daarnaast werkt CBD olie goed tegen eczeem en andere huidklachten. Als antioxidant verbetert CBD olie ook de gezondheid van hart- en bloedvaten. De aderen worden wijder en verlagen zo de bloeddruk.

Andere voordelen van CBD olie

Naast het feit dat je huid, hart en nachtrust de positieve effecten van CBD olie zullen merken, zijn er nog meer voordelen van de olie voor het lichaam. Zo beschermt en zuivert CBD olie de darmwand en zorgt het voor een goede balans tussen bacteriƫn in de darmen. De stoelgang maar ook de weerstand zal verbeteren bij regelmatig gebruik van CDB olie.

Hoe gebruik je CBD olie?

Er is geen precieze manier waarop u CBD olie moet innemen of een bepaalde hoeveelheid die je tot je moet nemen. De juiste dosering hangt vooral af van de reactie die je eigen lichaam hierop geeft. Als beginnende dosering geven we daarom aan om ongeveer vier keer per dag enkele druppels je tong te laten inwerken voor enkele tientallen seconden. Neem de druppels voor elke maaltijd en een uur voor het slapengaan. Je kunt de dosering naar eigen inzicht verhogen of verlagen.